Ege Tercih

Sosyal - Kültürel Alanlar

Ege Üniversitesi’nde yıl boyunca gerçekleştirilen bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapan kültür merkezleri, müzeler ile eğitim ve dinlenme tesisleri bulunmaktadır.

A. KÜLTÜR MERKEZLERİMİZ

Üniversitemizde yıl boyunca gerçekleştirilen bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapan, her türlü modern teknik altyapı ile donatılmış kültür merkezlerimiz bulunmaktadır.

Atatürk Kültür Merkezi (AKM)

İzmir’in merkezi Konak’ta bulunan ve sadece Üniversitemiz mensuplarının değil, tüm İzmirlileri çeşitli etkinliklerle buluşturan Atatürk Kültür Merkezimizde; 652 kişi kapasiteli Yunus Emre Salonu, 624 kişi kapasiteli Adnan Saygun Salonu, 340 kişi kapasiteli Tiyatro Salonu’nun yanı sıra 470 metrekarelik sanat galerisi, 800 kişilik geniş fuaye alanı, work-shop odaları, seminer ve sergi salonları hizmet vermektedir.

Prof. Dr. Yusuf VARDAR (MÖTBE) Kültür Merkezi

Fen Fakültesi Dekanlık Binasının arkasında yer alan merkezimizde fuaye alanı, 40 kişi kapasiteli seminer salonu ve 729 kişi kapasiteli büyük salon ile düzenli olarak sergilerin açıldığı bir sanat galerisi bulunmaktadır.

Kültür Sanat Evi

Ege Üniversitesi Kültür Sanat Evinde; 306 kişi kapasiteli salonu ve fuaye alanı ile yıl boyunca film gösterimleri, tiyatro ve dans gösterileri, konserler, dinletiler, seminerler ve söyleşiler ücretsiz olarak öğrencilerimize sunulmaktadır.

Tören Şölen Alanı

2000 kişi oturma kapasiteli alan geniş sahnesi ve kulisleri ile çok amaçlı hizmet vermektedir. Mezuniyet günleri, konser, dans gösterileri ve açık hava sinema gösterileri bu alanda yapılmaktadır.

Diğer Faaliyet Salonlarımız

Diğer Faaliyet Salonları Kapasite
Diş Hekimliği Fakültesi Bilim Sanat Amfisi       225
Eczacılık Fakültesi Konferans Salonu  130
Eczacılık Fakültesi Eczacıbaşı Konferans Salonu 67
Edebiyat Fakültesi Nuri Bilgin Konferans Salonu 185
Edebiyat Fakültesi Ahmet Aslan Konferans Salonu 151
Eğitim Fakültesi Kültür Salonu 240
Fen Fakültesi A Blok Konferans Salonu 300
Hemşirelik Konferans Salonu 510
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu 140
İletişim Fakültesi Konferans Salonu 290
Mühendislik Fakültesi Turgut YAZICIOĞLU Konferans Salonu 400
Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği - B4 (NETSİS) Amfisi 210
Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Konferans Salonu 264
Mühendislik Fakültesi Deri Müh. Deri Tanıtım Grubu Konferans Salonu 120
Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Konferans Salonu 98
Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği D304 Seminer Salonu 60
Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Konferans Salonu 96
Mühendislik Fakültesi Tekstil Müh. Kemal Şahin Görsel Eğitim Salonu 90
Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu 108
Su Ürünleri Fakültesi Binbir Gıda Konferans Salonu 200
Tıp Fakültesi Muhittin Erel Konferans Salonu 300
Tıp Fakültesi 20 Mayıs Konferans Salonu 260
Ziraat Fakültesi Feyzi Önder Konferans Salonu 270
Fen Bilimleri Enstitüsü Konferans Salonu 60
Güneş Enerjisi Enstitüsü Konferans Salonu 100
Nükleer Bilimler Enstitüsü Konferans Salonu 80
Sağlık Bilimleri Enstitüsü Konferans Salonu 55
Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü Konferans Salonu 150
Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Konferans Salonu 150
Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Etkinlik Salonu 130
Ödemiş Sağlık Yüksekokulu Konferans Salonu 250
Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonu 180
Aliağa Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu 85
Bayındır Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu 64
Bergama Meslek Yüksekokulu Prof.Dr. Erhan Kırtay Konferans Salonu 280
Bergama Meslek Yüksekokulu Prof.Dr. Hüseyin Vural Konferans Salonu 70
Ege Meslek Yüksekokulu Seminer Salonu 100
Havacılık Meslek Yüksekokulu Makbule EROĞLU Konferans Salonu 250
Ödemiş Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu 100
Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu 124
Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Konferans Salonu 200
Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Konferans Salonu 90

Ege Üniversitesinin kültür merkezlerinin yanı sıra fakülte ve yüksekokullarında 20 sergi alanı ve sanat galerisi bulunmaktadır.

B. MÜZELERİMİZ

Ege Üniversitesi Etnografya Müzesi

Ege Üniversitesi Etnografya Müzesi, Ülkemiz ve 14 farklı balkan ülkesinin geleneksel giyim-kuşamları ve yöresel sazlardan oluşan koleksiyonu ile çeşitli kültür ve inançları kapsayan eşsiz bir arşiv konumundadır. Müzede 2300 parça geleneksek giyim eşyası, 110 adet çalgı, 265 adet takı ve aksesuar, 24 adet silah ve sandık, dolap gibi eşyalardan oluşan 3000’i aşkın obje sergilenmektedir.

Bir üniversite bünyesinde Kültür Bakanlığı ile müşterek olarak açılan ilk kurum müzesi olma niteliğini taşıyan Etnografya Müzesi, Pazar ve Pazartesi günleri hariç her gün saat 09:00-17:00 arasında ücretli olarak ziyaret edilebilir.

Ege Üniversitesi Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi

EÜ Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi, dünya kültür tarihinin son 2.000 yılının vazgeçilmez demirbaşları kağıt ve kitabın uzun soluklu yolculuğunu farklı kültürlerden örneklerle ziyaretçilere sunan, bilgi ve görselleriyle her eğitim düzeyindeki öğrenciye seslenen bir müzedir. Türkiye’de bir ilk olmasının yanı sıra konunun bu boyut ve zenginlikte ele alındığı bir üniversite müzesi olarak da uluslararası alanda benzersiz konuma sahiptir. Ayrıca müze 2014 yılında, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı özel müze statüsü onayını almıştır.

Ege Üniversitesi’nin eski Levanten köşklerinden 19. yüzyılın Ballian Konutu’nda kurulan müze, alt katında kağıdı, üst katında kitabı konu ederken 1000’e yakın objeye ev sahipliği yapmaktadır.

Müze ziyaretleri ücretli olup Pazar ve Pazartesi günleri hariç, 09.00-17.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Müzesi

Türkiye’deki üniversiteler içinde ilk Tabiat Tarihi Müzesi olan Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Müzesi, kampüs içerisindeki iki katlı binasında yaklaşık 2500 m2’lik bir alanda yerleşim göstermektedir. Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi yapısında yer alan Tabiat Tarihi Müzesi, toplumun her kesiminin eğitimine katkıda bulunmaktadır.

Ayrıca, Fen Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı Tabiat Tarihi Anabilim Dalı’nda uyguladığı Yüksek Lisans Eğitim Programı ve doğa tarihi bilim dalında araştırma yapan kadrosu ile Türkiye’nin ilk akademik müzesidir.

Dünyada birçok üniversite müzesinin üye olduğu, Üniversite Müzeleri ve Koleksiyonları Uluslararası Komitesi’ne (UMAC) Türkiye’deki üniversiteler içinde üye olan ikinci müzedir.

Müzede yaşam tarihinin simgesi olan fosiller, kayaç ve mineraller, tahnit edilmiş kuşlar ve diğer canlılar, memeli iskeletleri ile güncel omurgasız hayvanlara ait olmak üzere yaklaşık 5000 adet materyal, 6 farklı galeride sergilenmektedir.

Yılda yaklaşık 20.000 üzerinde ziyaretçi alan Tabiat Tarihi Müzesi, İzmir müzeleri kataloğunda yer almış ve turist rehberlerinin tur programlarına da dahil edilmiştir. Müze aynı zamanda ziyarete gelen; anaokulları, ilköğretim, lise, üniversite ve tüm halk kitlelerine hizmet vermektedir.

Müze ziyaretleri ücretli olup hafta içi her gün 9:00-11:30 / 13:00-16:00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Toplu geziler için randevu alınması gerekmektedir.

Üniversitemiz bünyesinde ayrıca;

bulunmaktadır.

C. ÖZDERE EĞİTİM VE DİNLENME TESİSLERİ

Eğitim dönemi boyunca yoğun ders ve ders dışı faaliyetlerde bulunan öğrencilerimizin dinlenerek yorgunluklarını giderebilecekleri yaz kampı, 2009 yılında tamamen yenilenmiş olup 35 bungalov tipi kabinle Özdere’de hizmet vermektedir. İzmir’e 78 km uzaklıkta bulunan ve günübirlik ziyarete de açık olan tesiste 6 günlük dönemler ile yarım pansiyon hizmet verilmektedir.

 

Yukarı Dön